Menu

De uitdagingen van de

Marketing manager

Als marketing manager heb je te maken met strategieën bedenken, campagnes opzetten, de customer journey uitstippelen en tussendoor moet je ervoor zorgen dat de website en social media de juiste informatie vertellen. Je hebt het druk met meetings en telefoontjes en tussendoor probeer je de interne communicatie van het bedrijf te regelen. Wanneer je snel talent nodig hebt kan HR het niet snel genoeg voor je vinden en wanneer het is gevonden kiest het talent toch voor een ander bedrijf. Om die reden leveren wij -tijdelijk of part-time- professioneel en vaardig talent op kantoor en we kunnen direct aan de slag. Flexibel - met de vaardigheden die nodig zijn, voor zo lang het nodig is.

Uit onze ervaring met marketing managers zijn we erachter gekomen dat er 3 meest voorkomende issues zijn waar zij mee te maken hebben. 

1. Budget

Je wilt je er misschien zo min mogelijk mee bezig houden maar het hoort bij je taak: het budget. En dan vooral het in de gaten houden van de kosten, want uitgeven gaat makkelijk als marketeer. Soms heb je niet genoeg budget om iets te kunnen uitvoeren en moet je andere creatieve oplossingen verzinnen om iets wel te realiseren. Een lastige taak.

2. Bezetting

Met de enorme uitbreiding die we zien in internetmarketing zijn er tal van rollen te vervullen. Een team, hoewel vol met vele specialiteiten, kan vaak vinden dat ze verschillende sleutelpersonen missen om belangrijke rollen te vervullen. Ze beschikken misschien wel over een grafisch ontwerper, maar missen een conversie-optimaliseringsanalist. Ze hebben misschien geweldige content schrijvers, maar missen een technische SEO-deskundige om de optimalisatie van de site te doen. En zelfs als dit team besluit zich te verdiepen in deze verschillende disciplines, zijn er maar zoveel hoeden die een persoon kan dragen voordat ze topzwaar worden en omvallen. Als je probeert om overal goed in te zijn, ben je zelden ergens goed in.

3. Brandjes blussen (ad hoc klusjes)

Als marketing manager heb je ook te maken met het moeten blussen van brandjes. En dat elke dag door. Het probleem met het beheren van al deze inkomende verzoeken is dat ze op verschillende manieren op je afkomen, zoals e-mails, ganggesprekken, instant messaging en plakbriefjes. En ze komen van verschillende mensen, wat het moeilijk maakt om ze op te sporen. Omdat je niet precies weet welke werkverzoeken er op stapel staan of welke andere projecten jouw teamleden misschien al bezig zijn, ontstaan er nog meer problemen bij het nauwkeurig inschatten en toewijzen van middelen. Daarom kom je bij de uitvoering vaak middelen tekort en heb je moeite om jouw deadlines te halen.

De oplossing

Het kan echter allemaal eenvoudiger en (kosten)efficiënter. Wij leveren namelijk marketing managers die al binnen een week bij de klant op kantoor aan de slag kunnen. We bepalen hierbij de beste match bij het bedrijf en zorgen dat er een goede aansluiting is met het team. We starten met een gesprek en bespreken met elkaar wat er nodig is, voor hoe lang en voor welk budget. Onze professional draait vrijblijvend een dagje mee. 

Een marketing manager van Boo!professionals zorgt voor richting in het marketing team en ondersteunt met kennis en ervaring. Hij of zij gebruikt analyses om zich van nieuwe inzichten te voorzien en bepaalt zo de koerswijzigingen die moet plaatsvinden. Het bedenken en uitvoeren van de marketingstrategie kan geheel aan de marketing manager overgelaten worden. Ook sparren over de bedrijfsstrategie is aan deze boo!professional besteed.

Zijn jullie snel op zoek naar een goede marketing manager die helpt bij strategie, communicatie of designwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze diensten om te zien wat we voor jou kunnen betekenen
of neem een kijkje in de projecten die wij voor klanten hebben gerealiseerd.

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
  • checked circle red

    Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

  • checked circle red

    Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

  • checked circle red

    Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!