Menu

De uitdagingen van de

HR manager

Als HR manager heb je te maken met onboarding, offboarding en moet je daartussen een heleboel talentontwikkeling stimuleren. Je hebt je handen vol aan administratieve taken en tussendoor probeer je de employer branding van het bedrijf op pijl te houden. Wanneer je snel talent zoekt kun je het niet vinden en wanneer je het gevonden hebt kiest het toch voor een ander bedrijf. Daarom leveren wij professioneel en vaardig talent bij jullie op kantoor, en we gaan direct voor je aan de slag.

Uit onze ervaring met HR managers zijn we erachter gekomen dat er 3 meest voorkomende issues zijn waar zij mee te maken hebben. 

1. Behouden van personeel

Veel mensen denken dat de belangrijkste taak van Human Resources is om nieuw talent aan te trekken en in dienst te nemen. De waarheid is echter dat de meeste HR-activiteiten draaien om het behoud van bestaand talent. Medewerkers zijn de levensader van elk bedrijf en bieden de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om de productiviteit op peil te houden. Jouw bedrijf zal ook veel tijd en geld hebben geïnvesteerd in het waarborgen van maximale productiviteit waar mogelijk. En de belangrijkste HR-verantwoordelijkheid is het beschermen van dit waardevolle bezit.

2. Het vinden van talent

Of het nu gaat om het aanvullen van het bestaande personeelsbestand of om het vervangen van personeel dat verloren gaat door natuurlijk verloop, de tweede grote uitdaging waar de afdeling Human Resources voor staat is het werven van talent. Het vinden van personeel met de juiste mix van vaardigheden, persoonlijkheid en motivatie is moeilijk, zelfs als de pool van beschikbare kandidaten relatief groot is.

3. Kosten

Niet alleen een onvervulde positie kost geld, ook het werven van personeel kan in de papieren lopen. Het is de uitdaging van HR om deze zo laag mogelijk te houden. Maar ondanks de voortdurende inspanningen van HR om goed personeel te werven kan het bedrijf soms een onbevredigend resultaat behalen. In dat geval moet de situatie grondig geanalyseerd worden en een goede conclusie worden getrokken. Is het de productiviteit van de werknemers? Ontoereikende middelen? Kennis? Het maken en bespreken van deze analyses kost vervolgens weer tijd, en tijd is… Juist.

De oplossing

Het kan echter allemaal eenvoudiger en (kosten)efficiënter. Wij leveren namelijk professionals die al binnen een week bij de klant op kantoor kunnen komen werken. We bepalen hierbij de beste match bij het bedrijf en zorgen dat er een goede aansluiting is met het team. We starten met een gesprek en bespreken met elkaar wat er nodig is, voor hoe lang en voor welk budget. Onze professional draait vrijblijvend een dagje mee. Zo bespaar je kosten en tijd en krijg je direct resultaat te zien. Onze professionals voegen makkelijk in en zijn gericht op het behalen van resultaat. Daarnaast ondersteunen wij ze met trainingen en begeleiding, daar hoef jij verder niet naar om te kijken.

Zijn jullie snel op zoek naar een goede marketing professional die helpt bij strategie, communicatie of designwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze diensten om te zien wat we voor jou kunnen betekenen
of neem een kijkje in de projecten die wij voor klanten hebben gerealiseerd.

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
  • checked circle red

    Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

  • checked circle red

    Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

  • checked circle red

    Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!