Menu

De uitdagingen van de

Interim Manager

Als interim manager met management verantwoordelijkheid wil je je werk goed in de organisatie laten landen. Dan heb je wel een team nodig die kan en wil werken aan de verandering. Vaak is het dan goed om hiervoor een externe professional naast je te hebben waar je op kunt vertrouwen. Daarvoor leveren wij professioneel en vaardig talent die direct voor je aan de slag gaat.

Boo! werkt regelmatig met en voor interim managers. Interim managers bevinden zich vaak in turbulente omgevingen en hebben vaak pittige opdrachten, zoals:

 • Reorganiseren
 • Orde op zaken stellen
 • Verandering van koers doorvoeren
 • Strategische problemen oplossen
 • Tijdelijk een (zieke) collega vervangen
 • En de lijst gaat door…

Hier kan hij of zij wel wat hulp bij gebruiken. Maar wat heb je nu precies nodig?

1. Interne communicatie

Bij veranderprocessen is goede communicatie essentieel. Hoe neem je medewerkers mee in het proces? Hoe ga je ze op de hoogte brengen? Als interim manager wil je graag een communicatie adviseur die je begrijpt en die je kunt vertrouwen. Iemand die je speeches en communicatie updates adviseert en ook schrijft. Iemand die helpt de projectteams te laten vertellen waarmee ze bezig zijn, wat de vorderingen zijn. Zonder goede communicatie zal geen enkel veranderproces beklijven. 

2. Externe communicatie

De strategische wijzigingen die voorbereid worden, de nieuwe positionering van de organisatie in de markt, de nieuwe naam of huisstijl die ontwikkeld moet worden; een ervaren marcom professional die snel invoegt en kan schakelen van interne strategie naar externe communicatie en campagnes is onontbeerlijk. Zoek niet verder – boo! heeft de juiste professional voor de juiste klus.

3. Kosten

Een reorganisatie kost veel inspanning en gaat vaak gepaard met flinke kosten. Kunnen we voldoende vaart maken? Gaan we de juiste dingen doen hebben de voldoende kennis en vaardigheden in huis? Het maken en bespreken van deze zaken kost tijd, en tijd is… Juist.

De oplossing

Het kan echter allemaal eenvoudiger en (kosten)efficiënter. Wij leveren namelijk professionals die al binnen een week bij de klant op kantoor kunnen komen werken. Afhankelijk van de benodigde ervaring en vaardigheden, kan dat vaak tegen een verrassend laag tarief. We bepalen hierbij de beste match bij het bedrijf en zorgen dat er een goede aansluiting is met het team. We starten met een gesprek en bespreken met elkaar wat er nodig is, voor hoe lang en voor welk budget. Onze professional draait vrijblijvend een dagje mee.

Heb jij ook snel een marketing professional nodig die helpt bij strategie, communicatie of designwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze diensten om te zien wat we voor jou kunnen betekenen
of neem een kijkje in de projecten die wij voor klanten hebben gerealiseerd.

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
 • checked circle red

  Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

 • checked circle red

  Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

 • checked circle red

  Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!