Menu

Case

Campagne Red Hortus Alkmaar

border white

Een fundraising campagne voor een belangrijk stukje natuur

Over Hortus Alkmaar

Daar waar steeds minder ruimte is voor groen moet elk stukje natuur gekoesterd worden. Zo ook de Hortus Alkmaar, waar al jarenlang geneeskrachtige kruiden en planten op biologische wijze groeien, middenin de stad! De tuinen hebben bijzondere betekenis voor Alkmaar. Zo komen bezoekers er tot rust en vinden ze er hun inspiratie, ook scholen bezoeken de tuinen om kinderen meer te leren over het belang van de natuur.

Probleem

Het belang van deze tuinen is groot. Dus kwam de klap dat de grond waarop de tuinen liggen was verkocht aan een projectontwikkelaar des te harder aan. De grond kon teruggekocht worden, maar dan wel voor een aanzienlijk bedrag.

Oplossing

De Hortus Alkmaar liet het er niet bij zitten en ging de uitdaging aan. Hiervoor schakelden ze ons in en in samenwerking met de creatievelingen van boo!brandbuilers stond er binnen no-time een campagnestrategie. Binnen deze strategie, die zich richtte op bewustwording en het inzamelen van donaties, vielen een nieuwe huisstijl, website en een online & offline activatiecampagne.

Resultaat

En het resultaat? De Hortus Alkmaar is gered! Door de aandacht online (social) en offline (kranten en TV) kwamen veel mensen in actie. Ze doneerden een bedrag of werden schatkistbewaarder van de Hortus en uitten hun zorgen over het voortbestaan via meerdere kanalen. Het belandde het ook op tafel bij de gemeente, waarop deze besloot de Hortus Alkmaar te steunen met nieuwe grond op een steenworp afstand van de bestaande tuinen. Ook heeft de gemeente geld vrijgemaakt om de Hortus Alkmaar te steunen bij het inrichten van de nieuwe tuinen en bij het opschonen van de grond voor biologische doeleinden.

Michael Groen
communicatie strateeg

Wil je samen marktkansen pakken?

Vraag een gratis consult aan
  • checked circle red

    Leer onze interim marketing professionals kennen en ervaar wat ze kunnen betekenen voor jouw bedrijf.

  • checked circle red

    Ontdek welke kansen onze professionals zien op het gebied van strategie, communicatie en design.

  • checked circle red

    Leer meer over het bouwen van een sterk merk en waar goede marketing aan voldoet. Geheel vrijblijvend.