Menu

Case

Marketingstrategie voor Meyn

border white

‘Ons merk staat nu voor efficiëntie, duurzaamheid en klantgerichtheid’

Over Meyn

Meyn behoort sinds heden tot de grootste fabrikanten van pluimveeslachtlijnen wereldwijd. Het bedrijf specialiseert zich in wall-to-wall-oplossingen waarbij hele opstellingen worden neergezet. Meyn Poultry Processing Solutions is een bedrijf dat van onder de rook van Amsterdam wist uit te groeien tot één van de grootste producenten van slachtlijnen voor pluimveeverwerkers. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 8,5 miljard vleeskuikens verwerkt met Meyn-apparatuur.   

Probleem 

Het begon bij een zwangerschapsverlofvervanging van de communicatie manager. Al snel bleek dat onze boo!professional meer inbracht dan het ‘op de keuken passen’. Na terugkomst van de communicatie manager is onze boo!professional gebleven om Meyn in de markt te herpositioneren van een kleine me-too speler naar een marktleider met visie.

Oplossing

De Meyn positionering is volledig herzien, nieuwe website, succesvolle productintroductie campagnes  en de beursdeelnames werden geïntegreerd in de communicatie. Op PR gebied werden grote stappen gezet. Landelijke dagbladen, items in Keuringsdienst van Waarde en een 4 pagina groot artikel in Quest.

Resultaat

Hiermee claimde Meyn haar leidende rol op het gebied van technologie-ontwikkeling en duurzaamheid in hun branche wat uiteindelijk leidde tot een overname van het bedrijf door de investeringsmaatschappij van Warren Buffet: Berkshire Hathaway.

“Michael has helped us with a number of important marketing projects. He repositioned the company in the market in a unique way and helped us discover new opportunities in communication. He really improved our marketing performance. Both internally as well as externally. I would definitely recommend Michael if you want to make sure that strategy becomes reality.” – Han Defauwes, (former) CEO

Michael Groen
communicatie strateeg

Wil je samen marktkansen pakken?

Vraag een gratis consult aan
  • checked circle red

    Leer onze interim marketing professionals kennen en ervaar wat ze kunnen betekenen voor jouw bedrijf.

  • checked circle red

    Ontdek welke kansen onze professionals zien op het gebied van strategie, communicatie en design.

  • checked circle red

    Leer meer over het bouwen van een sterk merk en waar goede marketing aan voldoet. Geheel vrijblijvend.