Menu

Case

Interim strategie voor Haarslev

border white

‘Our organization is future proof now’

Over Haarslev
In 2016 wordt Haarslev Industries, op dat moment al #1 in voedsel rendering in de wereld. Vanuit deze nieuwe eigenaar wordt ook een nieuwe CEO aangesteld: voormalige Meyn CEO Han Defauwes. Maar het van origine Deense bedrijf worstelt met een probleem: door de vele acquisities van rendering bedrijven is de organisatie wereldwijd verdeeld. In veel landen identificeren de locaties zich niet met het Deense bedrijf. Tijd voor vernieuwing dus, dacht Han en schakelde boo! in om te helpen.

Probleem
Haarslev vraagt boo! om een gedegen onderzoek uit te voeren naar de interne organisatie (internationaal), de marktkansen, en hier vervolgens een propositie voor te creëren vanuit een splinternieuw merk. Alles mag overboord, behalve de naam. Maar zelfs daar hebben we een mening over gevormd… wat zegt tenslotte ‘Industries’ nu eigenlijk?

Oplossing
Op basis van interviews en onderzoek bij de verschillende locaties in verschillende landen, markt analyses en trends hebben we een strategisch advies uitgebracht op basis van 12 focuspunten, die de basis hebben gelegd voor de nieuwe positionering en merk.

Resultaat
In minder dan een jaar tijd heeft boo! vanuit het hoofdkantoor in Denemarken een internationaal merk gelanceerd waarin de proposities voor verschillende doelgroepen en markten vanuit een internationale speler steenhard zijn neergezet.


“It was an absolute pleasure and privilege to work with boo!. We are very proud of what we have achieved together, our organization is actually future proof now. The way boo! works surpassed all my expectations, their focus and dedication were impressive and I am very happy with the results. Haarslev will continue to build from this platform for years to come.” – Tony Johnson, regional 
director

Michael Groen
communicatie strateeg
 • michael@booprofessionals.com
 • (06) 24 89 37 54

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
 • checked circle red

  Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

 • checked circle red

  Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

 • checked circle red

  Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!