Menu

Case

Interim marketingcommunicatie bij GITP

border white

Extra kracht in tijden van transitie

Over GITP & PiCompany

GITP is een Nederlands organisatieadviesbureau, dat zowel het bedrijfsleven als de publieke sector van adviezen voorziet op het terrein van human resource management. Samen met PiCompany zorgen zij voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Dit doen ze met hun ervaren organisatiepsychologen en state of the art assessment- en analytics tools. Deze strategische en praktische digital en human oplossingen variëren van individuele trainingen, assessments en coaching tot volledig verzorgde ontwikkeltrajecten voor teams en organisaties.   

Probleem

GITP en PiCompany zijn in 2018 in transitie gegaan waardoor er veel zaken en afdelingen zijn veranderd. Medewerkers vertrokken of kregen een andere functie, zo ook op de marketingafdeling. Om sturing te creëren werd Champal Gijzen (Fabrik Wonka) als interim marketingmanager aangenomen die een nieuw team zou gaan samenstellen. De ‘winkel’ moest namelijk open blijven. Maar dat niet alleen, er was vanuit de directie ook behoefte aan meer marketingactiviteiten om leads te genereren en de omzet te boosten. Er moest snel geschakeld worden en de verwachtingen waren hoog. 

Oplossing

Champal, een bekende van boo!, nam contact met ons op met de vraag wat wij konden leveren. En niet alleen wat, maar ook binnen welke termijn. Naar aanleiding van deze vraag zijn we gaan kijken welke professionals er geschikt zouden zijn voor de klus. Omdat er vooral veel praktische marketinguitingen moesten worden geproduceerd hebben we Christel aangeboden. Een junior communicatieprofessionals met een goede basiskennis van design.  

Christel hielp onder andere bij het maken van online magazines, het beheren van social media en het up to date houden van de website met trainings- en assessmentinformatie. Hierin was zij vooral een stabiele basis en stille kracht binnen het team. Elke week kwam zij terug bij boo! om haar werk te reviewen en te verbeteren. Christel heeft in totaal een half jaar op de marketingafdeling van GITP en PiCompany gewerkt. Met de start van het nieuwe jaar heeft zij het stokje overgedragen aan Fenna. 

Fenna is bijna een jaar actief geweest voor GITP en PiCompany, 4 dagen per week en op locatie. Als junior creatief marketeer nam zij de taken over van Christel en heeft zij het team verder geholpen bij verschillende campagnes, webinars en interne projecten. Vooral de combinatie van design skills en een goede inhoudelijke blik maakte Fenna een belangrijke toevoeging tot het team. 

Daarnaast was Fenna ook betrokken bij het gehele traject van de nieuwe website, waarbij zij onder andere een aanspreekpunt was voor de ontwikkelende partij SWIS. Onder haar taken vielen o.a. copywriting, contentcreatie, design voorstellen maken, testen en sprints beheren vanuit de klant positie. Samen met Daniël, die vanuit boo!brandbuilders verantwoordelijk was voor de digitale transformatie en strategie, hebben zij dit project uitgevoerd.  

Resultaat

Voor een langere periode hebben GITP en PiCompany extra versterking op de marketingafdeling gehad wat erg is gewaardeerd. De boo!professionals zijn echt een onderdeel van het team geworden. Het team heeft samen mooie campagnes opgezet, projecten uitgevoerd en resultaten gerealiseerd.

“Christel en Fenna hebben precies geleverd wat boo!professionals belooft: realisatiekracht en creativiteit. Christel voegde heel gemakkelijk in, werkt zelfstandig en is een hele fijne collega op de marketingafdeling. Fenna nam het over en heeft een super prestatie geleverd met de website.” – Champal Gijzen, interim marketingmanager

Michael Groen
communicatie strateeg
 • michael@booprofessionals.com
 • (06) 24 89 37 54

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
 • checked circle red

  Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

 • checked circle red

  Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

 • checked circle red

  Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!