Menu

Marketing managers zijn vaak bezig met bijzaken die tijd en capaciteit opslurpen. Herkenbaar?

border white

“Alles is marketing en iedereen is een marketeer” zegt van Belleghem. Het marketingvak verandert. Het wordt breder, digitaler en toegankelijker. Een belangrijke vaststelling die het marketingvak spannend en leuk maken. Toch zijn er issues die altijd terugkomen. In deze reeks bespreek ik de pijnpunten van managers, business owners en directieleden. En ja, ik kom ook met oplossingen… Tegen welke issues vechten marketing managers vandaag de dag?

1. Budget

Budget. Hard nodig als je een leuke campagne wil draaien. Als je het al krijgt. Want we weten allemaal: marketing en bijv. ook HR, trekt altijd aan het kortste eind.

En daarbij is het arsenaal van middelen, media en mogelijkheden om nieuwe, kwalitatieve leads te vinden, klanten te behouden, (interne) stakeholders te informeren, enorm. Te veel te doen, te veel opties en te weinig budget om het allemaal te doen.

Dat vraagt om keuzes maken èn die keuzes bloedverziekend goed uitvoeren. Zo heb ik een tool ontwikkeld voor beursdeelnames. Het resultaat: meer leads èn een kraakheldere ROI… Dat helpt je om goed onderbouwd uit te leggen waarom deelname aan een bepaalde beurs juist WEL of juist NIET meer moet plaatsvinden.

2. Bezetting

Een ander probleem: bezetting. Als manager wil je alle marktkansen pakken maar je medewerkers zitten al op een 125% workload. Daarnaast is je in-house designer net begonnen met re-integreren na een heftige burn-out en staat je vacature voor online marketeer nog steeds open…

Toch wil je de sales crew blijven voorzien van goede leads en de nieuwe productintroductie goed voorbereiden op die belangrijke beurs.

En nu komt de directie óók nog met een strategisch plan dat “eventjes intern uitgerold moet worden en… Oh ja… kun je ook even de externe campagne hiervoor voorbereiden?…”

Dan heb je wel even een bezettingsprobleempje…

3. Brandjes blussen

Een veelvoorkomend probleem dat we bij marketing managers horen is dat ze de hele dag bezig zijn met bijzaken die veel tijd en capaciteit opslurpen. Allemaal distractors die hen weerhoudt te werken aan datgene waarvoor ze er zijn: new business, verhalen voor de sales crew maken, reference cases maken, social updates plaatsen etc. En dan moet je toch weer bijzitten bij interne vergaderingen over de invoering van een nieuw ICT project waarvoor ‘marketing nodig is om dat aan de medewerkers te communiceren’.

 

Gedeelde smart is halve smart

Zo. Dat is effe lekker. Een beetje klagen over de omstandigheden waarin je je bevindt. De voorbeelden die ik heb opgeschreven komen uit mijn dagelijkse praktijk, toen ik marketing manager was. Ik weet als geen ander hoe het is om rekening te moeten houden met budgetten, de tijd en moeite die het kost om talent te vinden en welke ad-hoc klussen je mee te maken hebt. Echter, denk ik ook dat het juist goed is om deze ‘issues’ met elkaar te delen. Zo wordt je wijzer van elkaar en misschien heeft de ander wel een antwoord of oplossing voor jouw probleem. Heb jij behoeft om jouw marketing-issues met mij te delen? Laat het mij weten! Stuur een mail of bel ons.

 

Over boo!professionals

boo!professionals levert marketingspecialisten die bij jou op kantoor komen om te helpen je doelen te bereiken. Daar waar het nodig is zetten wij de juiste specialisten in. Marketingkracht op afroep. Gewoon bij jou op kantoor. Onze specialisten hebben naast hun eigen kennis en kunde ook nog een compleet marketingbureau achter zich. Hierdoor krijgt u dus eigenlijk voor 1 professional, een heel team. Dàt maakt onze aanpak anders en beter dan een ‘gewone’ zzp-er of gedetacheerde marketeer. We trainen en ontwikkelen continue onze mensen. Een boo!professional verlegt zijn eigen grenzen én die van de opdrachtgever. Win-win dus. Dat levert namelijk gegarandeerd groei op. Meer lezen? Download onze brochure.

 


Geschreven door:  Michael Groen

Wil jij marktkansen pakken?

Gratis consult
  • checked circle red

    Leer onze interim marketing professionals kennen en ontdek wat ze voor jouw business kunnen betekenen.

  • checked circle red

    Ontdek wat we doen op het gebied van strategie, communication en design.

  • checked circle red

    Leer meer over het bouwen van een sterk merk en het ontwikkelen van een goede marketingstrategie. Vrijblijvend!